"محمد رضا سبزعليپور" در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر گفت: تمامي كشورهايي كه سطح مبادلات جهاني و صادرات كالاهاي غير نفتي آنها چشمگيرمي باشد با توسل به فاكتورهايي خاص به اين مهم دست يافت و هيچگاه يك شبه به موفقيت نائل نشده اند.
عضو شوراي عالي سياستگذاري مركز جامع صادراتي ايران تصريح كرد: صرفا تمايل براي پيشرفت و كسب درآمد از طريق صادرات كالاهاي غيرنفتي كافي نيست بلكه قدمهاي جدي و استوارو خواست ملي لازمه كارمي باشد.
وي خاطرنشان كرد: حركت به سمت جهاني شدن و رقابت در عرصه جهاني آن هم با كشورهاي قدرتمند صنعتي و اقتصادي كار يك بازرگان يا صاحب صنعت نيست.
به گفته وي، تعدادي از اشخاص حقيقي و حقوقي فعال در بخش هاي اقتصادي توانسته اند به تنهايي و با اتكاء به حركت هاي حرفه اي و بصورت انفرادي وارد بازارهاي جهاني شده و موفق به فروش كالاهاي غيرنفتي ساخت داخل شوند.
عليپورگفت: اما تداوم در اين شيوه نه تنها هيچ گونه ضمانتي وجود ندارد بلكه جمع درآمدهاي ارزي حاصل چشمگير نبوده و هيچ گونه تاثيري بر روند معادلات اقتصاد ايران و جهان نخواهد داشت.
وي افزود: لازمه حركتهاي اصولي در عرصه صادرات كالاهاي غيرنفتي و رشد و توسعه همه ساله آن به تصميمات و حركتهاي دو بخش دولتي و خصوصي ( فعالان اقتصادي و صادركنندگان) بستگي دارد .
عضو شوراي عالي سياستگذاري مركز جامع صادراتي ايران ، تفكرجهاني، توليد كالاي با كيفيت ، قيمت مناسب ، تبليغات مطلوب ، مديران آموزش ديده ، عدم تكروي ، انجام تحقيق بر روي بازارهاي هدف و خريد اطلاعات اقتصادي به روز، عضويت در سازمانهاي اقتصادي بين المللي، استفاده از سيستم هاي روز ارتباطي و الكترونيكي را از رئوس مهم براي توسعه صادرات كالاهاي غير نفتي برشمرد.
وي با اشاره به نقش تمامي تشكلهاي اقتصادي در رسيدن به اهداف صادراتي و ورود به عرصه تجارت جهاني افزود: تشكلهاي اقتصادي بخش خصوصي با هر عنواني كه فعاليت مي كنند با وارد نشدن به بازي هاي سياسي كشور و پرهيز از درگيريهاي درون سازماني و عدم تخريب يكديگرمي توانند در راستاي ايجاد وفاق و همبستگي ميان تجار و صاحبان صنايع و فعالان اقتصادي عضو خود، نقش بسزايي را در جهت بسترسازي و مهيا نمودن ابزارها و فاكتورهاي مورد نيازبخش هاي خصوصي و بعضا دولتي فعال در عرصه اقتصاد ايفا نمايند.
عليپوربا توجه به شرح وظايف مركز جامع صادراتي ايران و اهداف مشخص آن ، اميد دارد كه با سازماندهي و انسجام شركتهاي عضو خود و ايجاد وفاق و همدلي ميان آنها و با ارايه خدمات مطلوب بازرگاني ، نه تنها شركت هاي عضو وساير شركت ها را درخصوص تجهيزو بدست آوردن تك ابزارها و فاكتورهاي اشاره شده ياري دهند بلكه با ارايه مشاوره هاي مفيد و رسيدگي و پيگيري نيازها و مشكلات ، خلاء هاي موجود در جهت ورود به بازارهاي جهاني و قدرتمند شدن شركت هاي صادراتي را پركنند.
نظر شما